Klasični reklamni tisk izpodriva digitalni pristop do kupca

Ko je hčerka končala študij tržnega komuniciranja je pričela sodelovati z večjim trgovskim podjetjem. Pripravljala je reklamni tisk brošur, ki so jih nato poštarji dostavljali v poštne nabiralnike. Pripravljala je reklamni tisk za posamezne izdelke, kjer je bilo potrebno vstaviti fotografijo akcijskega izdelka, krajši opis tega izdelka in akcijsko ceno in trajanje akcijske ponudbe. Delo je bilo precej naporno in stresno, saj je bilo potrebno tedensko pripraviti artikle in njihove fotografije za reklamni tisk v prihajajočem tednu.

Klasični reklamni tisk izpodriva digitalni pristop do kupca

Zaradi tedensko velikega obsega dela je reklamni tisk tudi finančno velik zalogaj za podjetja, ki uglašujejo svoje izdelke, seveda pa niso edina dejavnost tiskarne tiskanje reklamnih katalogov reklamni tisk je še veliko več. Kot na primer reklama za nove avtomobilske znamke, turistična potovanja, kulturne in umetniške dogodke. S prihodom digitalnih medijev se obseg tiskanja reklamnih katalogov zmanjšuje saj je za podjetje ceneje in enostavneje katalog posredovati do kupca preko digitalnih medijev na primer e maila, sms-a ali preko različnih aplikacij. Tudi z ekološkega vidika je tiskanje reklamnih sporočil zelo vprašljivo. Vemo, da jih kupci po tem, ko jih pregledajo odvržejo v smeti. Hčerka je v tem podjetju delala več kot štiri leta, nato pa si je poiskala delo v podjetju, ki izdeluje spletne strani oziroma skrbi za celostno podobo podjetij. Tukaj gre za to , da izdelamo logotip, opremimo vse dokumente z logotipom, opremimo vse vizitke in ostale promocijske materiale. V času, ko sem bila jaz njenih let takšnih dejavnosti praktično nismo poznali. Tiskanja reklamnih materialov skorajda ni bilo oziroma ga je bilo zanemarljivo malo.

Večkrat pa so se posamezni izdelki reklamirali kar znotraj posameznih časopisov. Danes je trend oglaševanja preko mobilnih aplikacij, kjer posameznikove nakupovalne navade spremljamo s karticami zvestobe. Kupec, ki ima promocijsko kartico lahko določene izdelke kupuje po znižanih cenah mi pa zelo dobro spoznamo kupčeve nakupovalne navade.