Odločitev za tečaj za skiperja je skoraj že padla

Teden dni po svoji skorajšnji odločitvi, da naredim tečaj za skiperja, sem že intenzivno brskala za tem kje imajo dobre ocene in kje so cenovno najbolj ugodni. Glede na to, kako sem se zapodila v to, se lahko zgodi, da bom v roku meseca imela že uspešno opravljen tečaj za skiperja, in potem bom lahko že delala na tem, da si poiščem prvo poletno delo. Verjetno se bom najprej dogovorila s kom, da bi bila nekaj časa asistentka kakšnemu skiperju, da se res navadim dela in da se soočim tudi s prakso. Dokler ne bom na jahti in opravljala to delo v pravih okoliščinah bo vse bolj ko ne le teorija.

Odločitev za tečaj za skiperja je skoraj že padla

Po nekaj dneh sem že imela ugledan idealni tečaj za skiperja, ki je najbližje in tudi cenovno je zelo dostopen. Preverila sem tudi ocene, ki so zelo pozitivne in mislim, da sem se kar dobro odločila. Nekaj časa še imam, da se dokončno odločim, potem bom pa samo še izbrala idealen termin. Če bom v drugi polovici julija začela to bo ravno prav. Sezona pa tako traja do konec septembra. Mislim, da bo to čisto v redu za prvo leto. Ko bo tečaj za skiperja, opravljen bom kakšen mesec asistentka in ko bo konec glavne sezone, bom lahko vzela kakšno samostojno delo. Takrat ne bo več toliko gneče in dogajanja. Prvo leto si ne želim samostojnega dela začeti v glavni sezoni, ker bi bilo preveč za začetek.

Načrt ta trenutek deluje res bolje, kakor sem si pa najprej to predstavljala. Samo še izvesti moram vse skupaj. Čez nekaj dni dobim še plačo in tako bom imela tudi dovolj financ za to. Prihrankov res ne bi razdirala, če ni kaj nujnega. Rada bi ta tečaj za skiperja, plačala iz rednih prihodkov, tisti denar naj se pa kopiči za tiste, za kar je namenjen.