Otroške tunike in moja nečakinja

Še danes se spominjam, kako sem bila srečna, ko je sestra rodila punčko. Ker sem bila starejša od nje in sama otrok še nisem imela, sem bila še toliko bolj srečna. Ko sem hodila po trgovinah, sem že gledala otroške tunike, čeprav je bila zanje še premajhna. 

Takrat sem kupovala vse živo, sestra je bila daril vesela. Ko je bila nečakinja še majhna, se je mojih daril razveselila predvsem sestra. Ko pa je nečakinja odrasla, pa so se stvari spremenile, saj je komaj čakala, da ji prinesem kakšno darilo. Včasih sem jo vzela, kar s seboj in tako si je sama izbirala tunike, jaz pa sem ji jih z veseljem plačala. 

Ker so sedaj tunike in pajkice najbolj popularne, je to res enostavno in prikupno. Pri deklicah ni več potrebno komplicirati, enostavno so tunike tako lepe, da jih lahko skombiniraš z navadnimi pajkicami in vse skupaj izpade zelo lepo. 

Nečakinja me ima zelo rada in včasih greva nakupovat skupaj in se skupaj oblačiva v garderobah. Veliko se skupaj nasmejiva. Še dobro, da so tunike za odrasle tudi tako igrive, da se moja nečakinja ob tem pošteno nasmeji. Po nakupovanju greva na kavo in vroči kakav. To nam je že ritual. Včasih, ko pridem na obisk, mi nečakinja že sam reče, kdaj greva spet skupaj nakupovat. 

To je res, da starši nimajo toliko časa, kot pa ga imamo drugi. Jaz sem tako lahko res dobra teta, ker še nimam svojih otrok in lahko ta čas posvetim nečakinji. Samo upam pa lahko, da se bo kot odrasla tega tudi spominjala. 

Otroci gredo po svoji poti in ko bo odrasla, ne bodo več popularne tunike, takrat bo imela svoj stil. Je pa res, da bova lahko skupaj gledali slike in obujali spomine, kako dobro sva se imeli, ko sva kupovali nove tunike, ker sva resnično znali uživati.